Популярни публикации

понеделник, 28 ноември 2011 г.

Адвентното време - Време на радостно очакване на нашият спасител Исус Христос

Времето на Адвента или Предколедното време е време, през което християните се подготвят за един от най-светлите празници - Рождество Христово.

Църквата ни приканя това да е време на покаяние и усилена молитва.
Затова през времето на Адвента  - 4 седмици, за всеки ден ще публикуваме евангелския текст, с кратко размишление към него. Започваме с Първа предколедна седмица - размишление върху неделното Евангелие.


ЕВАНГЕЛИЕ:
В онова време: Исус каза на учениците си:
„Внимавайте, бъдете будни и се молете; понеже не знаете, кога ще настане времето. То прилича както когато някой човек, отивайки в чужбина и оставяйки къщата си, даде власт на слугите си и на всеки своя работа, и заповядва на вратаря да бъде буден. И така, бъдете будни, понеже не знаете, кога ще дойде господарят на къщата: привечер ли, или сред нощ, или когато петли пропеят, или на съмване, та, като дойде ненадейно, да не ви намери, че спите. А каквото на вас говоря, говоря го на всички: Бъдете будни!“.

Навлизаме във времето на свято очакване. Очакване на рождението на нашият Спасител Исус Христос. Бог идва при нас! Господ идва да ни спаси! Каква по-голяма радост за нас. В  този светъл период трябва да подготвим душите си за святото пришествие. Исус ще се роди в сърцата ни и ще царува там докато не се завърне отново при нас! Това е голямата радост на християните – Бог не ни изостави, той дойде, остана да живее в сърцата ни и ще се завърне, за да покаже славата си!
Алелуя, Господи! Ние те очакваме!



Днешното Евангелие ни поставя две важни задачи, важни не само за Адвента, но и за целият ни живот: Да сме будни и да се молим!
Да сме будни и да се молим, защото не знаем ни деня, ни часа на славното пришествие на Бога!

Нека отправим към Исус нашите молитви!

Господи Исусе, помогни ни духът ни да бъде вечно бодър в очакване на твоето славни пришествие!

Господи Исусе, помогни ни да сме постоянни в молитвите си към Теб, защото те са лек за всеки душевен и човешки проблем!

Господи Исусе, моля те помогни на всички хора по света, които страдат заради вярата си в Теб! Дари им кураж да те следват!

Господи, Исусе благодаря ти , че идваш при мен и не спираш да ме викаш! Амин!

Няма коментари:

Публикуване на коментар