Популярни публикации

вторник, 10 януари 2012 г.

Игра с Библията

Похвален да бъде Исус Христос!

Защо се спряхме на името "Игра с Библията" - не го приемайте буквално, просто искаме да Ви покажем, че една разходка из Библията може да ни даде много и да ни помогне да си отговорим на много важни въпроси. Избрахме четири произволни цитата от Библията - два от Стария и два от Новия завет. Към тях поставихме кратък коментар или въпрос.

Искрено се надявам тази "Игра с Библията" да ви хареса. Можете да я прилагате всеки ден.

Приятна игра. ;)


Не губете надежда, когато се чувствате разочаровани и сами,и нищо не може да ви помогне,и да ви върне надеждата. Използвайте една малка стъбла, за да се изкачите на повърхността и излезете от дупката, в която се намирате, и  запазете тази стълба близо до сърцето си. Тя ще ви отведе при Вечния лек, Който ще облекчи скръбта ви и ще ви върне вярата и радостта в утрешния ден.

Чудите се, Коя е стълбата и Кой е вечният лек…ето един жокер:


Бог на надеждата ще изпълни сърцата ви с радост и мир, та силата на Светия Дух да се преумножава в надеждите ви. (срв. Рим 15:13)



Все още не сте се сетили? Имате ли нужда от помощ? Когато  имате нужда от помощ, от верен съвет, от силно рамо: Обърнете се към Бог!


"Той дава сила на ослабналите, И умножава мощта на немощните." (Ис. 40:29)

Никога не се съмнявайте в  Неговата помощ и любовта Му към вас!
„Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот” (Йн 3:16)

Разбирате ли тази ЛЮБОВ?!
А, какво ви говорят тези думи:
„Господ е скала моя, крепост моя и избавител мой, Бог мой, канара моя, на Когото се надявам, Щит мой, рога на избавлението ми и високата ми кула.” (Пс. 18:2)

Ваши ли са тези думи? А могат ли да станат?

1 коментар: