Популярни публикации

сряда, 1 февруари 2012 г.

За първите впечатления има втори шанс

Една много известна мисъл, която се е наслоила в съзнанието на хората, гласи: "За първите впечатления няма втори шанс.". Според това твърдение, когато човек се срещне с друг човек, в съзнанието му се изгражда представа, която е почти невъзможно да бъде променена. 

Поне за мен това не звучи добре, а още по-малко християнски. Не можем да съдим за другите по това, което виждаме. Ето една интересна история, за жена, която е жертва именно на тези груби, първични и незрели човешки инстинкти. 

През 2009 година на сцената на британския формат на предаването "Великобритания търси талант" се качва 47 годишната Сюзън Бойл. При срещата и с публиката тя буди смях и хората я гледат с насмешка, никой не вярва, че тя е талантлива. Дори и самият аз се присмях на жената.В момента, в който дамата запява....всички просто онемяваме...


И ето че днес повече от 40 млн. души по цял свят се възхищават на изпълнението й. Бойл не притежава типичните черти на световна звезда. Тя не е омъжена, няма деца и живее в малко селце в Шотландия.
Заради имиджа си на стара мома и непокорните й къдрици децата от селото често й се подиграват.

Сюзън работи като доброволец в местната църква. Няколко пъти в седмицата посещава възрастни хора, за да им помага.
Тази жена с нелепа външност, бедна и безработна, инвалид по рождение, цял живот е мечтала да стане професионална певица.

И в един добър ден, Бог чува молитвите и! Нека заедно споделим успеха на Сюзън Боил и се запитаме, колко често съдим хората без да ги познаваме?!

Колко често самите ние се озоваваме в нейната ситуация и сме подценявани и обиждани. Нека се поучим от нейната мъдрост  сила и приемаме хорските хули и не се притесняваме да бъдем нас самите си, да бъдем истински, без значение какво мислят хората ?! 

Колко по-добър пример за всички нас е Сюзън Бойл, от чалга-звездите ?!

Звездният миг на Сюзън 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар